Zamieszczone przez sonic
Nie mogę otworzyć do końca tylnych drzwi
Zwiń
X
-
Nie mogę otworzyć do końca tylnych drzwi
Witajcie, po kilku dniach "srogiej zimy" postanowiłem odkopać moją o2 tour i spotkała mnie nie miła niespodzianka. Prawe tylne drzwi otwarły się na ok 30% i dalej nie chciały, tak jak by coś siłą je trzymało. Od kolegi usłyszałem, że może to być problem znany z golfa 4/5 mianowicie tam rozpuszczony śnieg gromadził się gdzieś na progu auta i powstały w ten sposób lód blokował drzwi. Czy ktoś spotkał się z taka sytuacją?
-
-
Nie przejmuj się. Na wiosnę puści. :diabelski_usmiech
A tak na poważnie. Jeśli jest podejrzenie zamarznięcia, to lód na progu było by widać. Jeżeli już to mógłby się zbierać na prowadnicy pomiędzy zawiasami. Sprawdź to. Możesz też wstawić auto do jakiegoś ogrzewanego garażu, lub podjechać do centrum handlowego z garażem podziemnym, żeby się auto "roztopiło" i zobaczysz czy pomoże.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kabanosNie przejmuj się. Na wiosnę puści. :diabelski_usmiech
A tak na poważnie. Jeśli jest podejrzenie zamarznięcia, to lód na progu było by widać. Jeżeli już to mógłby się zbierać na prowadnicy pomiędzy zawiasami. Sprawdź to. Możesz też wstawić auto do jakiegoś ogrzewanego garażu, lub podjechać do centrum handlowego z garażem podziemnym, żeby się auto "roztopiło" i zobaczysz czy pomoże.
Komentarz
-
-
Nie do konca normalne bo w obu autach na f przez 10 lat nic takiego mi sie nieprzytrafilo, a opisana przezemnie sytuacja jest raczej powodem do wstydu niz tttm. Wyobraz sobie ze podjezdzasz po waznego goscia swoja np octavia/superb chcesz otworzyc drzwi a tu zonk. I co kazesz klientowi wchodzic drugimi drzwiami?
Na forum golfato nikogo niedziwi ze tak sie dzieje i zamiast wysmiewac raczej zastanawiaja sie jak w tak drogim aucie ktos nieprzewidzial ze woda moze sie zbierac w tym miejscu...
Podkreslam ze nie pisalem o przymarzenietej uszczelce...
Ps. Niema glupich pytan, sa tylko glupie odpowiedzi..
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zadariusz1Zamarza ogranicznik drzwi i on trzyma je,wystarczy troszke smaru w sprayu lekkie rozruszanie i po problemieByła O1 1,9 136/307 z 2002r Czarna perła w kombi http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...a67-t2540.html
Jest O2fl beż cappucino elegance http://forum.skoda_club.pl/moja-octa...ela-t9846.html
Wersja na lato - SUZUKI Intruder
Komentarz
-
-
Ale ja Cie nie wysmiewam, po prostu stwierdzam, ze czasem warto jednak sie zastanowic samemu gdzie moze byc przyczyna a nie zakladac od razu temat na forum.
Znaomy ma golfa z 2008r i ostatnio rano musialem wsiadac do tylu bo przod nie chcial sie otworzyc. Moze gdzies uszczelka jest zle doklejona i przepuszcza wode, ta pozniej zamarza i tak sie dzieje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez octaviars1Ale ja Cie nie wysmiewam, po prostu stwierdzam, ze czasem warto jednak sie zastanowic samemu gdzie moze byc przyczyna a nie zakladac od razu temat na forum.
Znaomy ma golfa z 2008r i ostatnio rano musialem wsiadac do tylu bo przod nie chcial sie otworzyc. Moze gdzies uszczelka jest zle doklejona i przepuszcza wode, ta pozniej zamarza i tak sie dzieje.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rW ASO raczej Cię wyśmieją jak przyjedziesz z takim problemem.
Komentarz
-
Komentarz